About Us

Ο Ρομπέρτο Κάλιτς είναι ο ζωντανός θρύλος του υποβρύχιου ψαρέματος. Τόσο ο ίδιος όσο και η επιχείρηση του έχουν διαγράψει την δική τους πορεία.

Ο Ρομπέρτο Κάλιτς γεννήθηκε στην Πόλη το 1961. Από πολύ μικρός μυήθηκε στα μυστικά της θάλασσας και μεγάλωσε έχοντας συνεχή επαφή μ’αυτήν. Οι παππούδες του και ο πατέρας του, υπήρξαν οι πρώτοι του δάσκαλοι… Στα Πριγκηπόνησα, στην ηλικία των δεκαπέντε χρόνων, άρχισε να ψαρεύει υποβρυχίως με τον πατέρα του, ενώ μέχρι τότε, κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών και όχι μόνον, έμαθε τη θάλασσα, ψαρεύοντας από βάρκα, κάνοντας ιστιοπλοΐα και κολυμπώντας από νησί σε …νησί. Το 1979 και έχοντας ήδη μια τριετή αγωνιστική εμπειρία στο ενεργητικό του, ο Ρομπέρτο μεταναστεύει στην Ελλάδα. Εκεί αρχίζει η γνωριμία του και η συχνότατη επαφή του με τα νερά του Αιγαίου. Ψαρεύει διαφορετικά από τους άλλους. Βασίζει τα ψαρέματά του στο καρτέρι, ολοένα βελτιώνοντάς το και αργότερα το «λανσάρει» και το διαδίδει.

Με τα χρώματα του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης, κατεβαίνει στο πρώτο του Πανελλήνιο Πρωτάθλημα το 1983 και το κερδίζει. Κι είναι μόλις 22 χρονών! Γίνεται γνωστός σε όλη την Ελλάδα και η χρόνια αυτή θεωρείται ορόσημο, μιας και μέχρι σήμερα ο Ρομπέρτο έχει συμβάλλει καθοριστικά στην εξέλιξη του αθλητικού υποβρύχιου ψαρέματος με άπνοια και της ελεύθερης κατάδυσης στη χώρα μας. Έχει κερδίσει σε τρία Πανελλήνια Πρωταθλήματα (1983, 1984, 1990), τρία κύπελλα Γλαύκου(1987,1990, 1992), τέσσερα Κύπελλα Σύρου(1986, 1992, 1996, 2002) και έχει στο ενεργητικό του αμέτρητες άλλες διακρίσεις. Υπήρξε μέλος της Εθνικής Ομάδας από το 1983 μέχρι το 1992, λαμβάνοντας μέρος σε τέσσερα Παγκόσμια Πρωταθλήματα και τρία Κύπελλα Ευρώπης. Οι σημαντικότερες διεθνείς διακρίσεις του ήταν, η δέκατη θέση στο Παγκόσμιο του 1992 καθώς και δυο χάλκινα μετάλλια σε αγώνες Κυπέλλου Ευρώπης. Οι πιο πρόσφατες διακρίσεις του είναι ο θρίαμβός του στον αγώνα του ΣΦΥK Κύπρου το 2000 στον οποίον συμμετείχαν οι περισσότεροι σημερινοί πρωταθλητές, καθώς και η πρώτη νίκη το 2002 στον αγώνα του Κυπέλλου Σύρου.

Το 1998 και το 2002 έγινε εκπαιδευτής Ελεύθερης Κατάδυσης Apnea Academy και ΕΟΥΔΑΑΤΚ- CMASS αντίστοιχα και έκτοτε διοργανώνει σχολεία και σεμινάρια από τα οποία έχουν αποφοιτήσει οι περισσότεροι σημερινοί ελεύθεροι δύτες και αθλητές ελεύθερης κατάδυσης στην Ελλάδα. Έχει συνεργαστεί με όλα τα περιοδικά της θάλασσας στα οποία, άρθρα του και συνεντεύξεις του έχουν δημοσιευτεί εκατοντάδες φορές στην χώρα μας και όχι μόνον! Ιδρυτής και πρώτος πρόεδρος του ΓΛΑΥΚΟΥ το 1984, υπήρξε και ιδρυτικό μέλος των συλλογών ΕΝΩΣΗ ΑΠΝΕΙΣΤΩΝ και AIDA HELLAS. Στον καταδυτικό κύκλο έχει συνεργαστεί με τους Βαγγέλη Σωτήριου(1981) Αντώνη Μερκάτη-Στόχος(1982-1986), Γιώργο Κολάρο-Balco(1986), Νίκο Καταπότη-Demka(1987-1989) και Ευστάθιο Αποστολίδη-Cressi(1989-1999). Από το 2000 λανσάρει τα δικά του προϊόντα. Μια σειρά προϊόντων που έχουν κατασκευαστεί με τις πλέον ποιοτικές πρώτες ύλες καθώς και με σοβαρότητα και σεβασμό προς τον καταναλωτή. Με την ίδια σοβαρότητα, που χαρακτηρίζει τον Ρομπέρτο Κάλιτς και η οποία τον βοήθησε στο να καθιερωθεί και να υπερέχει από το 1983 έως σήμερα στον τομέα του Υποβρύχιου Κυνηγίου και της Ελεύθερης Κατάδυσης!

Το 1983 ο Ρομπέρτο Κάλιτς έκανε ένα από τα σημαντικότερα βήματα της ζωής του και άνοιξε το γνωστό πλέον σε όλους κατάστημά του. Το κατάστημα αυτό, από την πρώτη κιόλας χρονιά κέρδισε το ενδιαφέρον όλης της αφρόκρεμας του Ελληνικού “Ψαροντούφεκου”, μιας και από την αρχή διέθετε μόνο εξειδικευμένα προϊόντα για το Υποβρύχιο Κυνήγι και την Ελεύθερη Κατάδυση. Πολύ γρήγορα απέκτησε πελατεία και φίλους από όλη την Ελλάδα και ειδικεύτηκε στις πωλήσεις με αντικαταβολή. Και όλα αυτά χάρη στη σοβαρότητα και στη συνέπεια του λόγου του. Σήμερα η επιχείρηση αυτή κατέχει μια από τις πρώτες θέσεις στην Ελληνική αγορά και τα προϊόντα που διαθέτει είναι πλέον αναγνωρίσιμα από όλους τους ψαροντουφεκάδες και ελεύθερους δύτες. Η γρήγορη ανάπτυξη και η πολύ καλή οργάνωσή της, καθώς και η ικανότητα του Ρομπέρτο να αντιλαμβάνεται και να ανταπεξέρχεται εγκαίρως στις απαιτήσεις της αγοράς λανσάροντας ποιοτικά προϊόντα, είναι κάποια από τα πολλά γνωρίσματα που την κάνουν να ξεχωρίζει. Aυτό το website συμπεριλαμβάνει μια ολοκληρωμένη σειρά ποιοτικών προϊόντων, που σκοπεύουν να καλύψουν τις απαιτήσεις των πλέον μανιωδών και σχολαστικών ψαροκυνηγών-ελευθέρων δυτών ενώ έχει δημιουργηθεί με σκοπό την ενημέρωσή σας και τη διευκόλυνση των αγορών σας.

Όλα τα προϊόντα της “R.Calich” έχουν εγγύηση ποιότητας και λειτουργίας. Εκτός αυτού έχει δημιουργηθεί ειδικό τμήμα που ασχολείται με τα σέρβις για οποιοδήποτε προϊόν η μέρος του προϊόντος, προσφέροντας άμεσα και αποτελεσματικά την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση στον πελάτη.


Print   Email